Vinjak. Umetnost uživanja u vremenu.

Datum objave

Za proizvodnju kvalitetnog brendija, potrebno je majstorstvo i strpljenje. 

Najpre, potrebno je sačekati pozne sorte belog grožđa, koje je manje slatko, više kiselo. Zatim je potrebno vreme da se piće pažljivo destiliše. Na kraju, za ovaj Vinjak bilo je potrebno tri do pet godina da destilati odleže i sazru u kvalitetnim burićima od hrastovog drveta, poreklom iz Francuske. 

Za pravi vinjak nema žurbe. 

Potrebno je da protekne vreme, da nastane pravi kompleksni vinjak.

A kada je nešto već sa toliko pažnje stvoreno, red je i da se u njemu natenane i uživa. 

Vinjak se pije lagano, bez leda, u širokoj čaši da bi ga toplota ruke kojom držite čašu zagrevala i oslobađala njegove mirisne note. 

U njemu se uživa posle jela, često uz cigaru i razgovore sa prijateljima.

Potrebno je vreme da uživate u nečemu za čiji nastanak je utrošeno takođe mnogo vremena. Da polako osetite sve njegove bogate mirise i ukuse, da ispoštujete znanje, ljubav i posvećenost onih koji su ga napravili.

Vinjak je zato – umetnost uživanja u vremenu.