Tehnologija

Kako bismo dobili najfiniju i rakiju očuvanih mirisa i ukusa voća, uz iskustvo i tradicionalna znanja, primenjujemo i najsavremenija tehnološka rešenja u proizvodnji plemenitih pića.

img@2x

Sve počinje u voćnjaku, gde na 120 hekatara savremenih zasada uzgajamo sopstvene zdrave plodove.

Pored toga, deo voća za nas uzgajaju naši kooperanti, sa kojima pažljivo pratimo proces uzgoja, primenu zaštite i brinemo da sve što uđe u našu destileriju bude savršeno zrelo, zdravo, ekološki čisto i uzgojeno na održiv način, uz posebnu brigu o sredini.

01

vocnjaci-tehnologija

02

Samo najzdravije i najbolje voće ulazi u sastav naših rakija!

Kada ga uberemo savršeno zrelog, naše voće ne tretiramo nikakvim veštačkim sredstvima, već ga odmah peremo i prebiramo ručno, kako bismo odstranili nesavršene plodove.

Posle selekcije i pranja, voće se pasira ili melje i odlazi na fermentaciju vođenu isključivo uz pomoć prirodnih kvasaca, u kontrolisanim uslovima i na niskim temperaturama do najviše 20 stepeni.

Plod
DV776719-Edit@2x
Čim se fermentacija završi, počinje destilacija u najmodernijim, diskontinualnim kolonskim kazanima.

Destilaciju kontrolišemo do najmanjih detalja, kako bismo dobili savršene rakije u kojima je očuvana sva raskoš kvalitetnog voća.

03

img@2x
img@2x

04

Posle destilacije, naše bele rakije sazrevaju najmanje godinu dana, dok šljivovicu čuvamo najmanje tri godine u najboljim hrastovim buradima zapremine 500 litara.
img@3x
img@2x
Na taj način, uspeli smo da uhvatimo duh voća, sačuvamo ga i zatvorimo u bocu.
Kada otvorite flašu našeg pića, taj duh će se prikatzati u svoj svojoj raskoši, da mirisima i ukusima ispriča priču o suncu, zemlji i tradiciji.

05

DV772604