Sinner Gin

Datum objave

Povratak korenima

U vreme dok vladaju trendovi obojenih, voćnih ili floralnih pa čak i sezonskih džinova, naša ideja je bila da se vratimo osnovama ovog popularnog pića i napravimo klasičan džin visokog kvaliteta. 

Želeli smo da Sinner bude kvalitetan džin prepoznatljivog, klasičnog ukusa. 

Jedinstvenom recepturom od 11 biljaka u destilaciji smo dobili kristalno čist, svež, aromatičan i nežno pikantan dry gin. Neizostavna kleka, kardamon i korijander, zatim cvetne note lavande i zove uz svežinu citrusa i četinara samo su deo recepture.

Upravo taj balansiran ukus ga čini savršenim sastojkom i inspiracijom mnogih koktela.

I samim pakovanjem trebalo je naglasiti osnovni koncept Sinner džina. Zato smo izabrali retro oblik flaše sa jednostavnom i elegantnom etiketom na kojoj dominira ilustracija kleke, koja daje osnovnu aromu ovom džinu. 

Njegovo intrigantno ime, prosto vas poziva da – grešite odgovorno! Bilo da uživate u čistom džinu sa ledom i limetom ili u recimo vanvremenskoj kombinaciji sa vermutom – kao svetski poznati Martini. 

Sinner je džin kome jednostavno nećete odoleti. 

Istorija džina

Burna je istorija džina koja traje još od 17. veka. U početku je to bio jeftini alkohol za opijanje siromašnih, pa je čak i deljen kao deo plate radnicima. Taj period ovekovečen je i čuvenom slikom “Gin Lane” i stihovima engleskog umetnika Williama Hogartha.

Kada se proizvodnja džina preselila iz kućnih i nekontrolisanih uslova u destilerije velikih i poznatih proizvođača, počinje njegova druga istorija i postaje piće visokog kvaliteta. Tada nastaju čuvene džin palate – luksuzno opremljeni prostori zamišljeni kao mesta gde su ljudi mogli da pobegnu iz svojih domova, od tmurne svakodnevice i da uživaju u džinu.

Svoj trijumf džin najzad doživljava u eri koktel žurki, koje su iz SAD prešle u Englesku 20-ih godina 20. veka, kada su domaćice želele nečim da zabave svoje prijatelje u vremenu između čaja i večere. Koktel je bio pravi izbor i tada je džin najazad postao kosmopolitsko i osvežavajuće piće.

Tako je džin je prevalio dug put da bi danas postao jedno od tri esencijalna pića svakog bartendera ali i svake dobre kućne žurke!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Podrum Palić Sinner Dry Gin

Sinner Dry Gin iz destilerije Podrum Palić je tek početak nove kolekcije “Sinners & Angels” kojom  se predstavljaju vrhunska, kvalitetna pića proizvedena u Srbiji sopstvenim znanjem i posvećenošću.

Koktel sa greškom

Najbolji način da otkrijete zašto je Sinner nova zvezda koktela, jeste da sami napravite i probate jedan! Zato ćemo vam otkriti recept novog i jednostavnog koktela sa twistom (ili kako mi to volimo da kažemo koktel “sa greškom”) koji možete i sami napraviti kod kuće. Samo za vas, osmislio ga je Marko Miladinović, Sinner džin brand ambasador i poznati miksolog i bartender u ekskluzivnom beogradskom restoranu Josephine

I ne zaboravite – grešite odgovorno! 

Confession 

Sinner dry gin – 0,05

Sok od limuna – 0,02

Sirup od zove – 0,02

Soda voda top up