Uvozni program

UNICUM – Tajna recepta starog preko 200 godina.

Ovaj legendarni gorki liker je nacionalno piće Mađarske i najpopularniji mađarski brend, na koji su posebno ponosni. 

Tajni recept za ovaj gorki liker sa preko 40 biljaka osmislio je dr. Zwack, dvorski lekar kao digestiv za Habsburškog cara Jozefa II. Kada ga je 1790. godine car probao, jednostavno je uzviknuo:

„Doktore Zwack, ovo je jedan Unicum!“

Biljni liker

Originalni gorki liker sa više od 40 biljaka i začina premium kvaliteta, prepoznaćete i po jedinstvenom obliku boce. Svaki Unicum je odležao šest meseci u hrastovim buradima. Konzumira se kao čisto kao kratko piće u rashlađenoj čašici ili uz pivo.

Biljni liker sa šljivom

Tajnu veličanstvenog ukusa ovog likera, pored tradicionalne Unicum recepture daje odležavanje na suvim šlivama u hrastovim buradima. U pripremi za ovaj jedinstveni spoj, vrhunske šljive se pažljivo pripremaju i nežno suše, kako bi zadržale svoj prepoznatljivi buke, koje će predati likeru tokom odležavanja. Kozumira se čisto, kao kratko piće, u letnjim koktelima ili zimi u kuvanom vinu.

Riserva

Ovaj super premium liker odležao je u dve različite vrste hrastovih buradi starih preko 80 godina, iz vinarije porodice Zwack koja je stvorila Unicum. Interakcija Unicuma i ovog hrasta, kroz decenije je stvorila jedinstveni sloj takozvanog "crnog meda" koji ovom piću daje svilenkast i kompleksan ukus. Dodatno odležavanje u drugoj vrsti buradi, zaokružuje i daje mekši ukus ovom piću. Konzumira se na ledu ili u koktelima.

Unicum Barista

Novitet iz čuvene kuće Zwack. Kombinujući dve tradicije na inovativan način, napravljen je Unicum Barista - biljni liker sa ekstraktom Arabica kafe, koji svoj konačni karakter dobija odležavanjem u hrastovim buradima. Pomešajte sa ledom u šejkeru, za potpuno novo iskustvo!