Baraba
Kakve nema

Pravljenje rakije za nas je pucketanje u buradima tokom vrenja, zrak sunca u kapi bistre i mirisne rakije, prvi dodir pića na nepcima i uživanje u prvom mirisu, radost zbog posla koji je urađen valjano, na svojoj zemlji, od sopstvenog, brižljivo biranog voća i pomoću znanja i iskustva koji su se tokom dugog vremena pretvorili u ponos.

Neuhvatljivo znanje se stiče generacijama i nemoguće ga je naučiti iz knjiga. Na teroaru Subotice i Palića su rođene mnoge autohtone sorte krušaka, grožđa, breskvi, kajsija i jabuka

Baraba, linija premijum rakija je najbolje što dolazi iz naše kuće i predstavlja nas same i našu filozofiju u potpunosti.

Baraba Dunja

Ova rakija sveže i jake arome izvanredan je izraz prirodne dunjevače, koja osvaja čula već pri sipanju, izrazito postojanog mirisa koji dugo ostaje u nozdrvama i na nepcima. Pravi se od najslađih zlatnih plodova dunje iz našeg voćnjaka, a preporučujemo da je pijuckate blago rashlađenu, kao aperitiv.

Baraba Kajsija

Slasni, zreli, probrani plodovi kajsije iz našeg voćnjaka pretvoreni su u zavodljivu, elegantnu, mirišljavu rakiju koja u sebi sabira raskoš i toplinu ranih letnjih dana. Ovo otmeno piće, eterična esencija voća, odlično će pratiti dobar obrok.

Baraba Loza

I iskusni znalci, oni koji od rakije od loze puno očekuju, već na prvi gutljaj umeće da cene našu moćnu, snažnu i pitku lozovaču koja je napravljena od probranih grozdova iz Palićkih vinograda. Njene snažne voćne, cvetne i herbalne note odlično će se uklopiti uz znalački priređeno predjelo.

Baraba Viljamovka

Jedinstveno, sunčano Palićko podneblje izvanredno je za gajenje sočnih i aromatičnih kruški viljamovki i ona na ovom tlu daje sve od sebe. Od takve kruške, koja ovde pokazuje najbolje karakteristike svoje sorte, mi smo napravili rakiju plemenitog karaktera koja će goditi i kao aperitiv i kao dižestiv.

Baraba Šljiva

Rakija od šljive veliko je svedočanstvo o veštini destilera da stvori piće koje će nas pratiti u važnim životnim povodima i koje će biti dostojan izdanak vekovne tradicije ovih prostora. A priča o rakiji Baraba Šljiva počinje biranjem najboljih plodova šljive u voćnjacima Podruma Palić, nastavlja se stvaranjem čiste voćne esencije i dovršava čuvanjem u buradima od fine hrastovine gde karakter ovog pića nastavlja svoj razvoj. Ovu rakiju valja poslužiti na sobnoj temperaturi, na kraju dobrog obroka