Amaro Botanic Garden

Botanic Garden je piće čiji koreni inače datiraju još iz antičkog Rima, kada su apotekari aromatizovali alkohol različitim vrstama lekovitih biljaka, voća i naravno šećera – kako bi dobili čudotvorne napitke čija gorčina je dokazano pospešivala varenje posle obilnog obroka. Nazvali su ga Amaro, što na italijanskom znači – gorak.

Bogat, neodoljiv i jakog karaktera. Kompleksan, prirodne elegancije i topline.

Naš Amaro Botanic Garden se proizvodi od 33 različite vrste biljaka, začina, cvetova, kora citrusa i kora drveta koji se u dužem periodu natapaju alkoholom, čime iz njih izvlačimo najfinije aromatske sastojke – koji daju kompleksan i bogat ukus ovom likeru. Dodata količina šećera mu daje izbalansiran odnos gorčine i slatkoće.

To je divan koncert senzacija u kome se ističu rabarbara, encijan i sinhona.

Iako je sa popularnošću koktela Amaro dobio svoju novu primenu, mi preporučujemo da ga probate čistog – kao digestiv posle dobre večere. Tako je služen još u doba antičkog Rima i Grčke pa da ispoštujemo tradiciju. Živeli!

Amaro Botanic Garden

Botanic Garden Amaro je izbalansirani gorki liker spravljen po najboljoj italijanskoj tradiciji, maceracijom 33 različite vrste biljaka, začina, cvetova, kora citrusa i kora drveta. Preporučujemo ga kao digestiv, posle dobrog obroka, na ledu sa kolutom pomorandže.