Amaro Botanic Garden

Datum objave

Botanic Garden, Amaro iz Podruma Palić

Dugo smo razmatrali šta je sledeći novitet kojim ćemo proširiti Podrum Palić portfolio. Izbor je pao na jednostavan, sveprisutan a opet pomalo skrajnut – Amaro. 

Amaro je gorki liker, piće čiji koreni inače datiraju još iz antičkog Rima, kada su apotekari aromatizovali alkohol različitim vrstama lekovitih biljaka, voća i naravno šećera – kako bi dobili čudotvorne napitke čija gorčina je dokazano pospešivala varenje posle obilnog obroka. Nazvali su ga Amaro, što na italijanskom znači – gorak. 

Kada kažemo da je jednostavan, mislimo u poređenju sa tehnologijom proizvodnje drugih pića, ali je upravo zbog toga najveća majstorija u samom receptu – koji svaka destilerija koja drži do sebe čuva kao najveću tajnu.

 

Bogat, neodoljiv i jakog karaktera.
Kompleksan, prirodne elegancije i topline.

Naš Amaro, Botanic Garden nastaje infuzijom, odnosno takozvanom maceracijom 33 različite biljke, začina, cvetova, kora citrusa i kora drveta – koji se danima natapaju alkoholom, kako bi se iz njih izvukli željeni aromatski sastojci. Na kraju procesa dodaje se šećer kako bi se uravnotežila fascinantna mešavina gorkih ukusa. Tako dobijamo kompleksan, bogat a opet izbalansiran Amaro Botanic Garden sa prirodnom elegancijom i toplinom, sa 30% alkohola.

 

Amaro Botanic Garden je sjajan koncert senzacija u kome se ističu rabarbara, encijan i sinhona.

Iako je u vreme velike popularnosti koktela Amaro dobio svoju novu ulogu, mi preporučujemo da ga probate čistog – kao digestiv posle dobre večere. Tako je služen još u doba antičkog Rima i Grčke pa da ispoštujemo tradiciju. Živeli!