Nedavno nam je u gostima bila ekipa televizije Adria i napravila prilog o tome šta je to novo u Podrumu Palić.
Za svoje gledaoce ispričali su priču o brendu starom preko 125 godina, a naš tehnolog Aleksandar Runčev ih je proveo najpre kroz obnovljenje voćnjake – koji se prostiru sada već na preko 100 hektara, a potom ih je odveo u proizvodnju i sam podrum gde naša pića odležavaju u inox ili barique buradima.
Tu su otkrili da je tajna dobre rakije osim najkvalitetnijeg voća, takođe znanje, iskustvo i strast sa kojom zaposleni u Podrumu Palić – gde je kvalitet imperativ, sa pažnjom prate svaki korak u procesu proizvodnje kako bi uhvatili duh voća, sačuvali ga i zatvorili u bocu.
Svojim gledaocima su imali prilike da pokažu i izložene eksponate u muzeju, koji se nalazi u upravnoj zgradi na Paliću, koji služi kako bi se sačuvala tradicija i uspomena na sva pića, koja su se proizvodila na ovom mestu.
Pogledajte prilog na linku ispod i prošetajte zajedno sa ekipom TV Adria kroz naše voćnjake i destileriju, mesto gde između ostalih nastaje i čuvena rakija Baraba.