Pelinkovac iz destilerije Podruma Palić

U svakoj boci Podrum Palić Pelinkovca nalazi se čak 37 aromatičnih i lekovitih biljaka, kao i posvećenost, znanje i iskustvo čuvara tradicionalnih znanja. Oslanjajući se na proverene recepte, upotrebili smo najkvalitetnije bilje i uz savremen metode stvorili pelinkovac vrhunskog kvaliteta. Iz svih 37 biljaka, pažljivom ekstrakcijom i postupkom hladne maceracije izdvojili smo ono najbolje, uz očuvanje svih aromatičnih i lekovitih svojstava.

Podrum Palić Pelinkovac proizvodimo isključivo od prirodnih sastojaka, a mitska trava pelin, u predanju poznata kao izuzetno lekovita, nosi njegov karakter i aromu, dajući mu prepoznatljivu plemenitu gorčinu. Pored pelina, tu su i žalfija, kamilica, anis, lavanda, karadamom, anđelika i druge biljke, koje u u određenom odnosu čine skladnu celinu koja budi čula i krepi duh.

Tačan recept, ipak, mora da ostane tajna…

Classic

Klasika nikada ne izlazi iz mode. Pelinkovac Podrum Palić, kompleksan i karakteran, sa bogatstvom od 37 biljaka, tradicionalno se pije kao aperitiv ili dižestiv, ali je nezamenljiv i kao deo modernih koktela ili samo ohlađen, sa ili bez leda, za čisto uživanje u njegovom jedinstvenom i slojevitom ukusu.

Orange

Zrela mediteranska pomoranža, puna ukusa, fino gorka i osvežavajuća, pokazala se kao savršen par aromatičnim biljkama u našem pelinkovcu. Stvorili smo bogato piće čiji se ukus dugo pamti. Palićki Pelinkovac Orange odlikuje diskretna slast pomorandže, svežina citrusa, dodir plemenite gorčine i raskoš aromatičnog bilja. Služite ga dobro ohlađenog!

Lemon

Pelinkovac i kriška limuna prirodan su par, verovatno još od kad je prvi pelinkovac poslužen gostu. Na diskretnu slast i gorčinu pelinkovca prirodno se nadovezuju kiselina i sveži ukus zrelog citrusa. Zato smo u naš pelinkovac dodali ekstrakt kvalitetnog mediteranskog limuna, stvarajući izvanredno osvežavajuće piće kome još samo treba dodati kocku leda.